2020 m. VšĮ ,,Ištiesk pagalbos ranką“ sausio mėn. veiklų ataskaita

Nauji Metai prasidėjo naujais darbais. Sausio mėn. buvo labai darbingas, kūrybingas ir įsimintinas. Startavo nauji projektai ,,Socialinės priežiūros (socialinių įgūdžių ir palaikymo) paslaugų, teikiamų socialinę riziką patiriančioms šeimoms su vaikais namuose ir vaikams dienos centre“, ,,Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje 2020 m.“, ,,Negalią turintiems asmenims paslaugas teikiančių organizacijų institucinių gebėjimų stiprinimas“.

Vaikų dienos centruose toliau tęsėme savo tradiciją kas mėnesį minėti vis daugiau žymių švenčių bei su jomis susipažinti. Sausio 6-ją minėjome Tris Karalius, vaikai uoliai kibo nupuošti savo žaliaskarės eglutės, iš spalvoto popieriaus gaminome K, M, B karūnas. Sausio 13-ją minėjome Laisvės gynėjų dieną. Gaminome trispalves vėliavėles, iš savo rankyčių eskizų darėme Lietuvos žemėlapį, statėme pilį.

Kūrybinėse dirbtuvėlėse: kirpome ir klijavome pingvinukus, statėme smėlio pilis su kinetiniu smėliu, puošėme daiktadėžes, kūrėme zylutę lange, praktikavome Ebru piešimą, gaminome paukšteliams lesyklėles, su medžiagų skiautėm apklijavome pirštines ir kepures, pabaigėme nebaigtą klijuoti knygelę apie mus ir mūsų pomėgius, iš plastilino lipdėme ežiukų vaivorykštę, ant jų dėjome kaštonus, giles, gaminome gimtadienio girliandą bei fejerverkus, lankstėme servetėles, gaminome atvirutes. Organizavome savo piešinių parodą – „Žiemos spalvos“.

Organizavome išvyką į augalų gyvybės langelį. Tai unikali vieta, kur Tu gali palikti savo augalą, ateiti jo aplankyti, sužinoti, kaip jis toliau gyvena savo naujuose namuose. Dažnai ėjome į parką, ten mes vaikštome supamės ir žaidžiame.

Sausio mėnesį šventėme Jokūbo, Gabrieliaus ir Nerijos gimtadienius. Mokėmės serviruoti stalą, pakuoti dovanėles. Už suteiktą džiaugsmą, dovanas ir vaišes esame dėkingi mūsų rėmėjams.